Functie
Het IBS borstelwasbakproces is gebaseerd op het gesloten IBS circulatieprincipe. Door op de voetschakelaar te drukken pompt de speciale IBS-pomp het reinigingsmiddel uit de trommel via een slang naar de reinigingsborstel (holle borstel). Het werkstuk wordt op het steunrooster geplaatst en gereinigd met de borstel en reinigingsvloeistof.
Tijdens het reinigingsproces wordt voortdurend vloeistof bijgevuld en de vervuilde vloeistof stroomt terug in de trommel.
In de trommel scheidt het vuil zich af van de reiniger en bezinkt op de bodem van de trommel. De pomp zuigt altijd schoon speciaal reinigingsmiddel aan, omdat de pompbuis boven de onderkant van het vat is gemonteerd.
Dit zelfreinigende principe zorgt voor een lange levensduur van de IBS speciaalreiniger, die meer dan gemiddeld (6 tot 12 maanden) kan worden hergebruikt.
De reiniger kan worden vervangen door simpelweg de trommel te vervangen.
Dit functionele principe spaart hulpbronnen, is duurzaam en bespaart kosten en energie. Omdat het reinigingsmiddel door het spoelsysteem wordt geleid, is de reiniging volledig afvalwatervrij.

Toepassingsgebieden
Het IBS onderdelenreinigingsapparaat wordt gebruikt voor handmatige reiniging van metalen en kunststof onderdelen die vervuild zijn met olie en vet. Het wordt gebruikt op gebieden zoals industriële onderdelenreiniging en oppervlakteontvetting, onderhoud en operationeel onderhoud van productie-installaties, transportbanden, fittingen, pompen, motoren en andere machineonderdelen, maar ook bij de reparatie en het onderhoud van transportmiddelen zoals motorvoertuigen en vrachtwagens, spoorvoertuigen, grond- en transportvoertuigen, landbouw- en bouwmachines.
GS-testcertificaat
Alle apparaten voldoen aan de eisen van de Duitse wet op de veiligheid van apparatuur en hebben een geldig GS-keuringscertificaat.
CE-etikettering
Naleving van de Europese Machinerichtlijn garandeert de veiligheid van personen die omgaan met IBS onderdelenreinigingsapparatuur (productaansprakelijkheid).