Koudreinigers op koolwaterstofbasis: een milieuvriendelijke en efficiënte oplossing voor onderdelenreiniging en metaalontvetting

Koudreinigers op basis van koolwaterstof zijn een effectieve en milieuvriendelijke oplossing voor het reinigen van (kleine) onderdelen en het ontvetten van metaal. Ze worden gemaakt van aardolieproducten en zijn bijna 100% recyclebaar. Deze koudreinigers op petroleumbasis kunnen efficiënt worden gebruikt om alle soorten olie- en vetvervuiling te verwijderen.

Voordelen van koudreinigers op koolwaterstofbasis

 • Hoge reinigingsgraad: koudreinigers op basis van koolwaterstof hebben een uitstekend oplossend vermogen voor veel organische vervuilingen die moeilijk te reinigen zijn, zoals oliën en vetten, teer of opgedroogde was. Dankzij hun lage oppervlaktespanning dringen ze zelfs door de kleinste kieren. Volgens het motto “like dissolves like”, tilt de koudreiniger op koolwaterstofbasis IBS de vervuiling op, infiltreert en vermengt zich met de oliën of vetten en kan gemakkelijk worden afgespoeld of verwijderd met borstels.
 • Reiniging in één stap: de speciale reinigers maken reiniging in één stap mogelijk, waarbij het vuil in één keer wordt verwijderd. Dit is bijzonder voordelig en tijdbesparend. Typische neveneffecten op basis van water, zoals corrosie of water dat vastzit in holtes, worden hier volledig geëlimineerd. Uitgebreide droogprocessen zijn daarom niet nodig. Eénstapsreiniging met koudreinigers heeft nog een ander doorslaggevend voordeel, naast de kostenefficiëntie die wordt bereikt door te besparen op handelingen zoals drogen en naspoelen: er wordt geen olieachtig afvalwater geproduceerd dat tegen hoge kosten als gevaarlijk afval moet worden afgevoerd.
 • Milieuvriendelijk: koudreinigers op basis van koolwaterstof worden gemaakt van aardolieproducten en zijn bijna 100% recyclebaar. Dit betekent dat ze het milieu niet belasten en volledig duurzaam zijn.
 • Veilig: in tegenstelling tot andere oplosmiddelen zijn de koudreinigers van IBS onschadelijk voor de gezondheid en hygiëne op het werk en hebben ze een laag gevarenpotentieel. Beide worden bevestigd door veiligheidscertificaten, huidcompatibiliteitsrapporten en grenswaarden voor beroepsmatige blootstelling. In tegenstelling tot de omgang met reinigingsmiddelen op waterbasis, kan de verordening inzake organische stoffen ook veilig buiten beschouwing worden gelaten bij het reinigen met koolwaterstofhoudende koudreinigers.
 • Corrosiebescherming: Koudreinigers op basis van koolwaterstof kunnen corrosiebescherming bieden door een beschermende laag te vormen op het oppervlak van de te reinigen onderdelen. Dit is vooral belangrijk bij het reinigen van metalen onderdelen.
 • Energie-efficiëntie: bij borstelwastafels met bacteriën/micro-organismen moet het reinigingsbad constant worden verwarmd om de bacteriën/micro-organismen actief te houden. Dit leidt tot een hoog elektriciteitsverbruik, de klok rond. De koudreiniger daarentegen hoeft niet te worden verwarmd en wordt gebruikt wanneer nodig, waardoor het stroomverbruik aanzienlijk daalt.
 • Lange levensduur: De koudreiniger kan een zeer lange levensduur bereiken dankzij het gebruik naar behoefte en de afwezigheid van verwarming. In de regel, afhankelijk van de gebruiksfrequentie en de hoeveelheid vuil die wordt binnengebracht, is een levensduur van enkele maanden mogelijk.


Toepassingsgebieden

Koudreinigers op basis van koolwaterstof worden in veel verschillende gebieden en industrieën gebruikt, bijvoorbeeld in de:

 • Onderhoud: voor onderhoud en reparatie van machines en systemen om vervuiling door olie en vet te verwijderen.
 • Productie: Koudreinigers op basis van koolwaterstof worden in de productie gebruikt om werkstukken en gereedschappen te reinigen.
 • Productie: Koudreinigers op basis van koolwaterstof worden in de productie gebruikt om half afgewerkte en afgewerkte producten te reinigen.
 • Procestechnologie: Koudreinigers op basis van koolwaterstof worden in de procestechnologie gebruikt om onderdelen en systemen te reinigen.