ESD-vloerbedekkingen en ESD-beschermzones

Elektrostatische ladingen kunnen op veel gebieden problemen veroorzaken, vooral in de elektronica-industrie. Daar kunnen ze leiden tot storingen van onderdelen of apparaten. Om deze risico’s tot een minimum te beperken, is het belangrijk dat er geschikte maatregelen worden genomen ter bescherming tegen elektrostatische ontlading (ESD) in ESD-gevoelige omgevingen.

ESD-vloerbedekkingen zijn een belangrijk onderdeel van deze maatregelen. Deze bekledingen hebben een lage weerstandswaarde zodat elektrostatische ladingen snel kunnen worden afgevoerd. Dit verkleint het risico op een gevaarlijke ontlading.

kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn, zoals PVC, linoleum, rubber of tapijt. De keuze van de juiste vloerbedekking hangt af van de respectieve vereisten.

Naast ESD-vloerbedekkingen zijn ESD-beschermingszones ook belangrijk. Deze zones worden van de rest van het gebied gescheiden door geschikte maatregelen. Dit zorgt ervoor dat alleen mensen en voorwerpen met een lage weerstandswaarde de zones kunnen betreden.

ESD-beschermingszones kunnen worden geïdentificeerd door vloermarkeringen, veiligheidsdeuren of andere maatregelen.

ESD-reinigingsmiddelen

Het reinigen van ESD-vloerbedekkingen is belangrijk om de bescherming tegen elektrostatische ontlading te behouden. Zorg ervoor dat de reinigingsmiddelen de weerstandswaarde van de vloerbedekking niet verhogen.

Er zijn speciale reinigingsmiddelen die ESD-gecertificeerd zijn voor het reinigen van ESD-vloerbedekkingen. Deze middelen zijn zo geformuleerd dat ze de weerstandswaarde van de vloerbedekking niet beïnvloeden.

ESD-gecertificeerde vloerreiniger van IBS Scherer

Met de WAS 40.100 biedt IBS Scherer een ESD-gecertificeerd reinigingsmiddel. Deze reiniger is ontworpen voor het reinigen van diverse ESD-vloerbedekkingen en andere ESD-gevoelige oppervlakken, in de elektrotechnische industrie en bijvoorbeeld in de voedingsmiddelenindustrie. Medische technologie, geschikt.